luni, 26 ianuarie 2009

Ce e iubirea...?

Cand ai iubit ultima oara cu pasiune? sa simti ca ai gasit ce e mai frumos in viata, sa simit ca viata ta de acum incolo are un inteles?

Cand iubesti cu adevarat, totul prinde viata.

Pana si o pietricica, murdara si pricajita, iti zambeste cand te uiti la ea.Pana si un norisor, alb si pur, cand te uiti la el ti se pare ca-ti transmite fericire si bucurie. .

Cand iubesti, totul incepe sa aiba un inteles, totul devine colorat ca un curcubeu si TU cel care iubesti ai ajuns la Capatul Curcubeului si ai gasit bogatia suprema.

Dragostea te aduce la viata, sentimentul de iubire te trezeste la realitate si te face sa vezi cu alti ochi viata. Te face sa zambesti atunci cand esti trist, te face sa razi atunci cand iti vine sa plangi, te face sa te distrezi atunci cand te plicitesti, te face sa urlii de bucurie atunci cand te inchizi in tine, te face sa fi altfel.....

Dar ca orice lucru de pe lumea asta, dragostea are si un minus......

Tu l-ai descoperit?



"Dragostea nu este numai flori, zambete, iubire, ci inseamna si lacrimi, dorinta, pasiune si de aceea putini au privilegiul de a-i descoperi puterea."

2 comentarii:

  1. Ce e iubirea..? buna intrebare :). Prematur sau nu, din fericire ori ba cred ca am gasit o "definitie" dar nu dintre acelea care se refera la sentimentul suprem bla bla...chiar daca suna un pic sfintific cred ca ar fi cam asa:
    Iubirea - proiectarea/atribuirea unui ideal, format constient sau nu prin, unei persoane care la prima vedere pare sa indeplineasca mare parte din caracteristicile individului perfect.
    In mod firesc ipotezele relatiei pe baza careia se formeaza "iubirea" trebuie sa fie absolut normale (normale pentru cei implicati)..spre exemplu: dragoste la prima vedere (e clar ca pers care se indragosteste la prima vedere are un ideal bazat in mare parte pe imagini, forme,etc) sau "..s-au vazut, s-au placut.." vorba lu' Banica :)) asadar..pur si simplu NORMALE, clasice, pure, inocente, inmature, lipsite de orice fel de interes meschin.
    La fel de simplu se raspunde si la intrebarea "cum de se stinge acest mirobolant sentiment?".E clar! Atunci cand incetezi constient sau nu, sa atribui acest ideal pers respective sau cand idealul este imbunatatit (upgradat) si pers nu mai corespunde cu "C.V-ul" din mintea ta. Asadar e foarte simplu sa uiti pe CINEVA daca intradevar vrei. Cineva este de fapt oricine..ceea ce nu se poate uita de fapt este idealul.Totul este in minte, totul se poate controla!

    Am iubit! Am uitat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vaga impresie ca tu confunzi iubirea cu o crestere a concentratiilor de serotonine, endorfine si alti hormoni dinastia, unii cu nume mai lungi.
    Si ca orice substanta psihotropica (fie ea produsa in corpul tau sau administrata pe alta cale), are mai multe dezavantaje:
    - da dependenta
    - duce la saturatie si tre mereu sa maresti doza
    - cand nu mai poti mari/administra doza, produce sevrajul care te-a facut pe tine sa te simti ca un rahat cand ai scris postul asta.

    Cheers !

    RăspundețiȘtergere

Jongleaza un pic cu tastele si spune-ti parerea